Specialisaties

Verschillende behandelingen

Ik heb me verdiept in zwangerschaps- baby- en kinder- reflexologie. Hieronder kunt u wat meer informatie vinden. Neem gerust contact met mij op als u nog vragen heeft.

Kinderen en reflexologie

Veel kinderen hebben vaak “pijn in hun buik” . Dit kan soms duiden op opgeslagen spanningen in hun buik. Door middel van voetreflexmassage in te zetten kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Ook voor kinderen met faalangst- slecht slapen- laag zelfvertrouwen- A.D.H.D- ASS- e.d kan voetreflex massage een uitkomst bieden. Ook werk ik met “eigenwijsjes”: kaartjes waarop een leuke of bemoedigende tekst staat. En oefeningen die je kind heel makkelijk thuis alleen of samen met een ouder kan doen.

Voetreflexie-zwangerschap

Zwangerschapsreflexologie

Zwanger zijn is bijzonder, nieuw leven groeit in jou buik. Je wilt deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie kan je daarbij helpen. Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om tijdens deze belangrijke periode je lichaam te ondersteunen en eventuele klachten, lichamelijk- geestelijk, te verlichten. Bv: maagzuur- misselijkheid- oedeem- rugpijn- obstipatie- slapeloosheid- e.d.

Ook als je geen klachten hebt kan zwangerschapsreflexologie een waardevolle aanvulling zijn op even een speciaal momentje van rust en ontspannning voor jou en je ongeboren kindje.

Moxa-behandeling

Moxa behandeling bij stuitligging.

Vlak voor de bevalling ligt 3,5% van de baby’s in stuit. De meeste daarvan worden via een keizersnede ter wereld gebracht om de risico’s bij een natuurlijke bevalling te verkomen. Door verschillende wetenschapelijke onderzoeken waaronder JAMA (The American Journal of Chinese Medicene) blijkt dat door een behandeling met moxatherapie tijdens de 33ste tot 36ste week van de zwangerschap, de kans dat de baby spontaan draait vergroot van 50% naar 75%

Moxatherapie is onderdeel van de TCM. Er wordt een acupunctuurpunt, in geval bij stuitligging blaas 67, verwarmd door een moxastick. Een moxastick is een soort grote sigaar gemaakt van bijvoetkruid = Artemisia Vulgaris. Volgens de TCM komt er verwarmde energie in het kleine bekken door het verwarmen van blaas 67. Deze energie zorgt voor beweging en door die beweging wordt de baby bewegelijk en gaat draaien. Westers gezien: door de moxatherapie wordt de baarmoeder beter doorbloed, wordt de bijnier gestimuleerd en de hormonen van de bijnier beinvloeden het baarmoederspierweefsel, daardoor zou het kindje bewegelijker worden en kunnen draaien.

Wat zijn de voordelen?

Voorwaarden om een moxabehandeling te ondergaan tijdens de zwangerschap is wel dat de verloskundige of gynaecoloog aangeeft dat het kindje nog voldoende ruimte heeft om te draaien en nog niet is ingedaald.

Het is een eenmalig consult, waarbij je duidelijk uitleg krijgt zodat je partner dit thuis ook kan doen. De behandeling herhaal je thuis gedurende 14 dagen 1 x per dag ongeveer 15 min per voet.

De kosten zijn € 35,= inclusief moxastick.

Babyreflexologie

Baby reflexologie combineert de therapeutische en rustgevende aspecten van handaanraking met de helende effecten van de stimulering van reflexpunten op de voeten bij baby’s en peuters. Babyreflexologie werkt erg snel omdat baby’s nog geen jaren de tijd hebben gehad om afvalstoffen op te bouwen. Hierdoor reageren baby’s sneller en beter op een behandeling.Het resultaat is een gelukkige, gezonde baby.

Zo kan je bijvoorbeeld obstipatie bij baby’s op natuurlijke wijze verhelpen met een speciale voetreflex massage. Babyreflexologie stimuleert de spijsvertering. Het bevordert de opname van voedsel en de uitscheiding van afvalstoffen en verlicht zo darmkrampjes en obstipatie.

Symptomen die verlicht kunnen worden door babyreflexologie:

Cursus babyreflexologie voor ouders

Wil jij jouw kindje makkelijk en snel kunnen helpen bij kwaaltjes en ongemak? Met ontspannende massagrepen kun je het lichaam van je baby helpen en tot rust brengen. Al vanaf 4 weken kun je deze bijzondere manier van aanraken toepassen op je baby. Het versterkt de band tussen jullie en verbetert de gezondheid van je kleintje.

in 3 bijeenkomsten van ongeveer 1 uur leer je hoe je je baby kunt ontspannen en kalmeren. Je leert hoe je je baby verlichting kunt geven bij typische babykwaaltjes zoals obstipatie- krampjes- oorpijn- doorkomende tandjes- e.d. Je kunt de geleerde technieken op elk moment en overal toepassen, bv: op vakantie- wachtrij voor de kassa- en in een restaurant. En het mooie is, deze technieken gaan een leven lang mee!

Zoekt u een origineel cadeau?

Wilt u iemand verwennen of kennis laten maken met voetreflex?